Com fer de la cuina un espai de benestar

15/01/2020

Com fer de la cuina un espai de benestar

Cada vegada més, les empreses estan invertint a generar un entorn wellness que faciliti el benestar de les persones. Ja són moltes les oficines que compten amb espais de benestar que els permeten estrènyer llaços entre companys i fer que els empleats se sentin més feliços.

Independentment de la grandària de l’empresa, hauria d’haver-hi un lloc destinat a menjar i desconnectar del flux de treball, perquè les persones de l’oficina puguin tornar amb les piles carregades. A més, si aquest espai s’organitza i es dissenya adequadament, pot resultar molt efectiu com a zona de confort per als empleats, aportant beneficis col·lectius per a l’empresa.

L’hora de menjar és un moment per a relaxar-se i interactuar d’una manera més personal, la qual cosa dóna peu al fet que sorgeixin noves idees o plantejaments que afavoreixin a l’ambient laboral i com a conseqüència, a l’empresa. És així com el menjador també pot convertir-se en una zona de coworking on es gaudeixi d’un ambient distès i es fomentin les relacions interpersonals generant una major companyia i com a conseqüència augmentant la felicitat dels empleats.

Però, com fer que sigui un espai que afavoreixi el benestar?

  • Principalment hauria de ser ampli i estar prou equipat perquè totes les persones que ho desitgin puguin menjar juntes i amb tranquil·litat, desconnectant i passant un bon moment.
  • Una zona còmoda és imprescindible perquè als empleats els vingui de gust menjar en aquest espai i que es generi un bon ambient fomentant així els llaços entre companys.
  • Si bé es recomanen les llums blanques en els despatxos perquè incideixen positivament en la concentració, en aquest cas es recomanaria llum natural o bé un altre tipus de llums més grogues perquè l’espai ofereixi una major sensació de desconnexió.
  • La cuina és l’espai ideal per a fomentar uns hàbits saludables i una dieta equilibrada per la qual cosa a més d’oferir aigua i fruita, també es poden donar idees als empleats per exemple, de com preparar tuppers equilibrats.
  • Mantenir l’espai net és imprescindible perquè es pugui convertir en una zona de benestar i coworking, per la qual cosa es pot crear una llista de regles bàsiques per a mantenir la zona ordenada i neta.
  • La conscienciació del reciclatge ha d’estar integrada en tots els aspectes d’unes oficines, però en la cuina és una  de les àrees on més residus es generen, per la qual cosa és molt recomanable tenir una zona adaptada per a poder fer-ho correctament

Espais ben cuidats i amb l’objectiu del benestar col·lectiu, afavoreixen entorns de treball agradables i milloren els índexs de salut dels empleats en un 20% a més de reduir els índexs d’absentisme laboral.

Més articles de Colonial